ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ - ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ DISCOGEL - ΔΙΣΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ GEL

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ - ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Η δισκοπάθεια είναι η πάθηση η οποία αφορά στην εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Τα αίτια της είναι το αυξημένο σωματικό βάρος, η λάθος στάση του σώματος και η έλλειψη άσκησης.

Τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης χρησιμοποιείται επιτυχώς η δισκοπλαστική με τζελ (Discogel).

Η νέα μέθοδος δίνει λύση στο σύνηθες πρόβλημα των ασθενών, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο και είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Στη δισκοπλαστική με Discogel, χορηγείται στον μεσοσπονδύλιο δίσκο ένα διάλυμα σε μορφή gel.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η άμεση ανάνηψη του ασθενούς ο οποίος μετά από λίγες ώρες μπορεί να περπατήσει. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παρουσιάζει μειονεκτήματα. Η μόνη επιπλοκή η οποία μπορεί να υπάρξει είναι να μην αποδώσει η μέθοδος.

Τα αποτελέσματα από τη δράση του Discogel αρχίζουν να φαίνονται άμεσα στο πρώτο 12ωρο. Ο δίσκος αρχίζει να συρρικνώνεται, η πίεση στο νεύρο είναι όλο και λιγότερη και τα συμπτώματα μειώνονται. Η συγκεκριμένη μέθοδος παρουσιάζει πάνω από 85% ποσοστά επιτυχίας. Τις πρώτες 3-4 ημέρες σε άνω των 75% των περιστατικών ο πόνος και το μούδιασμα στο πόδι, εξαφανίζονται. Σε μια εβδομάδα τα ποσοστά ανεβαίνουν άνω του 90%.

Όπως αναφέρθηκε, η μέθοδος δισκοπλαστικής με τζελ (Discogel) έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και προσφέρει άμεση ανακούφιση στο πρόβλημα της δισκοπάθειας. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Πεντάζος Παναγιώτης - Νεκτάριος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική.